Tarihçe

ArsArthro Bioteknoloji A.Ş. 2005 yılında Ankara’da Almanya’dan teknoloji transferi ile Türkiye’nin ilk özel biyoteknoloji laboratuvarı olarak kurulmuştur. Bilkent Üniversitesi Cyberpark’ta başlattığı çalışmalarını daha sonra büyüterek kapsamlı bir laboratuvar ve üretim merkezi haline getirmiş ve ardından 2016 yılında Yaşamkent’te bulunan daha büyük bir alana taşımıştır. Halen mevcut binasında bulunan Class 1000 ve Class 10000 temiz odalarda ve oldukça donanımlı ArGe Laboratuvarlarında TS EN ISO:13485 standardında üretim bantlarını oluşturmuştur. Bu alanlarda ABDİ İBRAHİM İlaç AŞ, ALGAN Sağlık, DOĞRU Biyoteknoloji, CES Tıbbi Ürünler gibi çeşitli ilaç, kozmetik ve Tıbbi Cihaz firmalarına OEM üretim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

ArsArthro Biyoteknoloji’nin kurulduğu yıllardaki faaliyet alanları, doku mühendisliği (kıkırdak dokusu, fibroblast dolgu malzemesi), biyo-malzemelerin tasarımları ve kök hücre uygulamalarıdır. Bu çalışmaların yanı sıra özellikle 2014 yılından sonra bitkisel kökenli sağlıklı tıbbi cihaz geliştirilmesi ve pazarlanması konularında faaliyet alanı genişletilmiştir. Şirket, TÜBİTAK, KOSGEB ve Sanayi Bakanlığı tarafından desteklenen çeşitli projeleri başarı ile tamamlamış ve nihayetlendirerek pek çok yeni ürün geliştirmiştir. Tıbbi Cihaz üretimi dışında kozmetik alanında da faaliyetlerini sürdüren ArsArthro Biyoteknoloji sektörde güvenilir markalar arasında yer alan bir portföy oluşturmuştur.

ArsArthro  Biyoteknoloji AŞ laboratuvarlarında halen farklı konularda çok sayıda ArGe çalışması sürdürülmektedir. Özellikle üniversitelerden öğretim üyelerinin ve firma bünyesinde sürekli istihdam edilen uzmanların geliştirdiği ürünlerin ArGe çalışmaları ile ticarileştirilmesi kapsamında devam eden çalışmalar sonucunda farklı endikasyonlar için kullanılan yeni ürünler geliştirilmektedir. Temel olarak Türkiye’de etnobotanik anlamda değerli ve önemli bulunan geleneksel ve bitkisel ürünlerin modern biyoteknolojik yöntemler ile sağlıklı ürünlere dönüştürülmesi konularında öncü ve rekabetçi bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir.